Istari goes Herefordshire

Juni 2015:

De Istari was dit seizoen niet in zijn geheel bij de seizoensafsluiting. De troep was namelijk uitgenodigd om in Wormelow, Herefordshire (UK) een herdenking bij te wonen van Violette Szabo. 4 Leiding (Thijs, Bart, Michael en Chris) zijn samen met 7 Scouts en 2 Explorers afgereisd naar Engeland.

Tijdens de jaarlijkse Hannie Schaft herdenking in Haarlem zijn banden gelegd met de Violette Szabo stichting. Violette Szabo was een Brits geheim agente tijdens WOII. Ze wordt elk jaar herdacht op 28 juni bij het museum over haar, in Wormelow.

Om niet alleen maar op en neer te reizen naar de herdenking, hebben we er nog een dagje aan vast geknoopt. Tijdens deze dag hebben we in Zuid-Wales, Pen-Y-Fan (886 meter hoog) beklommen. Voor ons polderscouts best wel een uitdaging! Het hoogste bij ons in de omgeving is tenslotte de dijk! ;-)

Bekijk voor een impressie van dit weekend het onderstaande filmpje!

Meer informatie over Violette Szabo: http://violetteszabomuseum.org.uk/

Overvliegen 2015