Energieke Penningmeester (M/V) Gezocht voor onze Stichting (Vrijwillig)

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren

De Hannie Schaft Groep te Almere is aangesloten bij Scouting Nederland. De Hannie Schaft Groep heeft ca 200 leden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Almere betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een energieke penningmeester M/V (vrijwillig)

Functieprofiel

Je bent penningmeester van het stichtingsbestuur van de Hannie Schaft Groep.
Als penningmeester vertaal je het stichtingsbeleid in gelden en ben je verantwoordelijk voor de financiën.

Wat doet de penningmeester?

• Jaarlijks opstellen en bewaken van de (meerjaren-)begroting en resultatenrekening
  • Financiële administratie en archief
  • Jaarlijks opstellen van een financieel jaarverslag en een balans
  • Beheren van de rekeningen
  • Controle deelbegrotingen (materiaal, onderhoud)
  • Coördinatie financiële acties
  • Acquisitie van middelen, subsidies en fondsen in samenwerking met anderen
  • Goed verzekeringsbeheer van de groep
  • De stichtingspenningmeester maakt deel uit van het stichtingsbestuur

Belangrijk:

• Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

Inschatting tijdsbelasting:

• Circa tien uur per maand
  • Er zijn gemiddeld vier vergaderingen per jaar

Wij bieden:

• Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt te bieden aan kinderen en jongeren.
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rowdy Brinxma, secretaris, per mail:

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan jouw Curriculum Vitae en motivatiebrief naar

Rate this blog entry:
Spreekrecht tijdens Vergaderingen Groepsbestuur